Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevi din patru judeţe, la Concursul de ecologie 'Floare de lotus' de la Oradea

CNN
dezastru ecologic mauritius
"Concurenţii au trecut iniţial printr-o primă etapă, în care au realizat lucrări din materiale reciclabile, iar mâine concursul va consta într-o vânătoare de comori. Echipele, alcătuite din 2-3 elevi şi un profesor însoţitor, vor primi câte un chestionar şi vor căuta comorile din Expoziţia de ştiinţe naturale. Sunt mai multe întrebări pentru al căror răspuns copiii trebuie să caute informaţii din touchscreen, în vitrine etc. Scopul concursului este de a-i învăţa noţiuni noi, de a le suscita interesul pentru natură şi protejarea ei", a declarat vineri, pentru AGERPRES, muzeografa Erika Posmoşanu.

Prin participarea la această probă, elevii sunt stimulaţi să fie originali, îndemânatici, atenţi la tot ce este în jurul lor. De asemenea, se urmăreşte conştientizarea în rândul elevilor a importanţei conservării mediului înconjurător.

"De această dată, cele mai multe echipaje sunt din Bihor, 14 din total, alături de câte unul din Arad, Satu Mare şi Suceava. Câteva echipe sunt din clasele I-IV şi liceu, majoritatea fiind elevi de gimnaziu. Am ajuns în acest an la ediţia cu numărul XX. Nu a fost uşor, sincer, dar după ce văd că toată lumea e mulţumită, iar o iau de la capăt. În anii trecuţi, acest concurs a fost unul naţional, doar că s-a schimbat din cauza pandemiei, reducând aria de participare, în mod preventiv. A rămas, deocamdată, concurs judeţean cu participare naţională", a precizat, pentru AGERPRES, profesoara Carmen Dume, de la Palatul Copiilor Oradea.

Premierea celor mai bune echipaje se va face, în aceeaşi zi, tot la Muzeul Ţării Crişurilor, de la ora 13,30, fiind oferite diplome, reviste, broşuri de promovare a oraşului şi judeţului, albume - monografii, pixuri, tricouri.

Participanţii la concurs au în programul zilei de sâmbătă şi un tur ghidat pe la cele mai reprezentative obiective turistice din oraş.

Anual, concursul "Floare de lotus" se desfăşoară în două etape: în prima, elevii realizează lucrări din materiale reciclabile, cele selectate fiind expuse în sala de conferinţe a muzeului pentru a fi admirate de cei care participă la această a doua etapă.

La prima etapă a concursului actual au participat elevi şi cadre didactice din 16 judeţe ale ţării, cu peste 280 de lucrări trimise. O parte dintre acestea, în jur de o sută, vor fi expuse, iar unele apreciate cu premii.

Concursul "Floare de lotus" este organizat de Palatul Copiilor Oradea în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor, şi Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, al Remarkt Oradea şi al Asociaţiei "Leo Land Oradea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.