Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor

basilica.ro
primul ajutor isu smurd

Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor, iar medicii şi asistenţii din reţeaua de medicină şcolară vor beneficia de sesiuni de instruire, în baza unei colaborări dintre Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), potrivit Agerpres.

ASSMB şi DSU au încheiat, vineri, un protocol de colaborare, valabil pentru o perioadă de 5 ani, care vizează creşterea nivelului de pregătire a elevilor cu privire la modul de comportare şi acţiune în cazul situaţiilor de urgenţă, în special al celor determinate de urgenţe medicale, informează Administraţia Spitalelor pe pagina sa de Facebook.

"De asemenea, se urmăreşte şi perfecţionarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susţinerea, de către specialiştii în medicină de urgenţă ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor şi asistenţilor din cadrul Reţelei de Medicină Şcolară a ASSMB", menţionează sursa citată.

DSU va asigura personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă. Prin susţinerea unor demonstraţii şi instruiri teoretice şi practice, precum şi prin material documentar şi suport de specialitate, va instrui elevii bucureşteni, dar şi cadrele medicale din Reţeaua de Medicină Şcolară a Primăriei Capitalei.

În perspectivă, se are în vedere extinderea colaborării şi în ceea ce priveşte perfecţionarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, pe linia reacţiei în cazul situaţiilor de urgenţă şi creşterii siguranţei pacienţilor, menţionează ASSMB.

"Suntem încântaţi să demarăm astăzi o colaborare pe termen lung cu DSU, pentru că promovarea sănătăţii şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor din unităţile de învăţământ public din Municipiul Bucureşti este o prioritate pentru ASSMB. Cunoaşterea metodelor şi tehnicilor de acordare a primului ajutor este esenţială în situaţii de urgenţă medicală, iar cunoştinţele pe care copiii le vor afla de la specialiştii DSU îi vor ajuta pe parcursul întregii vieţi", a declarat Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB.

La ceremonia de semnare au fost prezenţi de asemenea directorul general ASSMB, Cristian Plută, şi şeful DSU, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.