Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii clasei a II-a susțin începând de marți evaluarea națională

CNMR
copii scoala elevi

Elevii clasei a II-a susțin, începând de marți, probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării naționale, testele fiind de 30 de minute. Probele la limba română (citire) și la matematică vor fi susținute în zilele de miercuri, respectiv joi, potrivit mediafax.

Peste 550.000 de elevi vor fi supuși evaluării naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, care începe marți, iar testele vor dura câte 30 de minute pentru elevii de clasa a II-a și 60 de minute pentru cei de clasa a IV-a și a VI-a, anunță Ministerul Educației.

Citește și: S-a dat ordin! Cutremur pe piață! Lovitură pentru Vodafone, RCS&RDS și ceilalți mari jucători

Potrivit calendarului de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a II-a, marți vor începe probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute pe 8 mai.

Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română, scris și citit, pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, finalul clasei a IV-a, are următorul calendar: limba română - 14 mai, matematică -15 mai și limba maternă - 16 mai.

Citește și: A fost apăsat butonul de panică! Trocul făcut de Liviu Dragnea

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 22 mai -limbă și comunicare și 23 mai - matematică și științele naturii.

Cumulat, se estimează participarea la aceste probe a peste 550.000 de elevi.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

Citește și: Toți românii cu Prima Casă sunt vizați! Mutarea pe care o pregătește Guvernul Dăncilă

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate, transmite sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.