Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din ani terminali simt că nu au şanse egale la examen și au făcut o petiție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Elevii din ani terminali simt că nu au şanse egale la examen și au făcut o petiție prin care cer să aibă posibilitatea de a alege între a da examenul sau a li se echivala cu media generală, anunță MEDIAFAX.

„Absolvenţii din vremea coronavirusului” sunt speriaţi. @elevii.romaniei au lansat o petiţie prin care cer să aibă şansa de a alege între a da examenul sau a li se echivala cu media generală. Statul în casă a oprit mersul normal al învăţatului, din diferite motive, iar Catrinel, elevă în clasa a XII-a, suferă și de bipolaritate. Ea spune că nu a putut merge la terapie, pe timpul carantinei şi nu se simte în stare să dea un astfel de examen decisiv.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

„Pentru mine şi nu doar pentru mine, şi pentru famulia mea, carantina a fost un calvar, din pricina bolilor de care sufăr. Crizele din cauza stresului şi anxietăţii. Pur şi simplu, cred că atunci când voi ajunge în faţa foii de bac, o să am o cădere nervoasă”, spune Catrinel.

Sunt şi voci care cred că nu au chef de învăţat, dar elevii le transmit că doar vor şanse egale.

„Considerăm că această echivalare opţională, ci nu obligatorie poate oferi o şansă elevilor care vor să îşi mărească media celor 4 ani, dar şi celor ce nu au putut, din diferite motive, să înveţe, în această perioadă, fie că nu au avut cum din cauză că e gălăgie în casă, sau că nu erau pregătiţi din punct de vedere mental şi psihic”, a spus un elev clasa a XII-a, de Liceul Sportiv Mircea Eliade din Capitală.

„Am mai găsit şi oameni care nu sunt de acord cu iniţiativa noastră. Spun că atunci când e vorba de examene stăm în casă, că suntem mai grijulii, dar când e vorba de terase şi ieşirile cu prietenii, suntem primii tot în carantină stăm”, a spus, la rândul său, un elev clasa a VIII-a Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu, Odobeşti.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’ .

Directorul adjunct Ionela Neagoe, de la Liceul „Gheroghe Lazăr” spune că deşi îi înţelege pe elevi, examenul e obligatoriu.

„Consider ca în urma acestui examen, dovedeşte ceea ce ştie, sau mă rog, în momentul acela. Nu ar fi corect pentru cei la care severitatea evaluării e ridicată comparativ cu cei la care profesorii sunt mai puţin severi”, a explicat dascălul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.