Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din ciclul gimnazial vor primi fructe proaspete/ Lege

fructe

Preşcolarii vor primi fructe proaspete, la fel ca toţi copiii din clasele pregătitoare, din învăţământul primar şi gimnazial, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 3 mai, un proiect de lege care include şi această categorie în cadrul programului naţional care încurajează consumul de produse naturale şi sănătoase.

Grupul parlamentar al PSD a susţinut şi a votat pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli. Noul act normativ include preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare acreditate în grupul ţintă de beneficiari ai distribuţiei gratuite de mere, indiferent de statutul social. Prin extinderea grupului ţintă la preşcolari se are în vedere corectarea inechităţilor şi a discriminării în rândul elevilor şi copiilor care merg la grădiniţă în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, situaţie întâlnită mai ales în mediul rural.

Implementarea acestui program, la vârsta la care se formează obiceiurile alimentare, poate contribui pe termen lung la reducerea cheltuielilor destinate tratării diferitelor afecţiuni cauzate de o alimentaţie nesănătoasă. Pe de altă parte, acest program reprezintă, în plan economic, o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea producţiei şi comerţului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.