Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii și studenții - obligativitatea purtării măștilor de uz medical

TECHTEX
masca protectie

Măștile textile vor fi interzise în școli și universități, a anunțat Ministerul  Sănătății. Elevii și studenții trebuie să poate la cursuri doar măști de protecție de uz medical.

Obligativitatea purtării măștii se menține la școală în spațiile închise, iar în spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

Activitatea sportivă din școli se va putea desfășura în spații exterioare, iar în cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior, până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție.

Ministrul Sănătății a vorbit într-o conferință de presă și despre scenariile în care se vor desfășura cursurile. A precizat că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori. ”Când incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii”, a spus ministrul. ”Unul este trecerea în învățământ online integral, iar altul sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.”

 

 

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.