Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Tulcea care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au fost premiaţi

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Cei trei elevi din judeţul Tulcea care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au fost premiaţi, vineri după-amiază, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) şi au primit atât plachete, cât şi suma de 1.000 de lei, acordată de la bugetul de stat.

Cei trei elevi premiaţi sunt Miruna Elena Alexandru, de la Şcoala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" din Babadag, în prezent elevă a Liceului "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, Radu Daniel Parpală, de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Tulcea, elev în continuare la această unitate de învăţământ, şi Vlad Ioan Nicola, de la Şcoala Gimnazială "Elena Doamna" Tulcea, în prezent elev la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Tulcea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

"Cele mai dificile momente cred că au fost până acum stresul de dinaintea examenelor şi acela când primeam o notă proastă şi mă întorceam de la şcoală cu ea. Uitam momentele copleşitoare, gândindu-mă la ceva plăcut", a declarat pentru AGERPRES unul dintre premianţi, Radu Parpală.

Alături de elevi, au fost recompensaţi cu plachete şi diplome de excelenţă profesorii de matematică şi limba română, precum şi directorii unităţilor de învăţământ.

"Şcoala în ansamblu înseamnă foarte mult în efortul elevilor pentru a obţine rezultate deosebite, iar din acest motiv ne-am gândit să oferim diplome şi plachete unităţilor de învăţământ", a menţionat inspectorul general al IŞJ, Viorica Pavel.

În timpul festivităţii de premiere, unii directori au apreciat eforturile făcute de elevi şi la începutul pandemiei cu noul coronavirus.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru Nicușor Dan! A apărut înregistrarea cu neînțelegerile dintre el și PNL

"Alături de această elevă am mai avut elevi foarte buni. Jumătate de an au muncit online, iar eu i-am numit promoţia online. Au lucrat zi de zi şi au arătat că se poate", a afirmat în timpul festivităţii de premiere directoarea Şcolii Gimnaziale "Mircea cel Bătrân" din oraşul Babadag, Daniela Caplat.

La rândul lor, părinţi elevilor premiaţi au fost aplaudaţi de participanţii la eveniment.

"Am muncit împreună, dar cel mai mult a muncit ea şi suntem tare mândri. Sperăm să ne reprezinte în continuare cu note bune", a declarat mama Elenei Alexandru.

În discursurile susţinute, autorităţile au apreciat rezultatele obţinute de elevi.

"Consiliul Judeţean Tulcea oferă în fiecare an burse de merit pentru elevii din judeţul Tulcea, tocmai pentru a veni în sprijinul acestor copii deosebiţi. Anul trecut, datorită numărului mare de copii care au depus cerere, am mărit numărul de burse, de la 20 la 30 de burse de câte 400 de lei lunar. Anul acesta va fi mai greu, pentru că de obicei luam în calcul olimpiadele la care au participat aplicanţii, iar în condiţiile pandemiei actuale, nu prea s-au ţinut astfel de evenimente, decât până la nivel judeţean, pe care, bineînţeles, le vom lua în calcul", a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dumitru Mergeani, citat într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.