Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii și preșcolarii intră în vacanța de primăvară - Când revin în băncile școlilor

CNMR
copii scoala elevi

Elevii din învăţământul preuniversitar şi preșcolarii vor intra în vacanţa de primăvară de vineri, după terminarea cursurilor, urmând a reveni pe 6 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Astfel, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, vacanţa de primăvară este programată între 20 aprilie și 5 mai 2019, conform Mediafax.

Citește și: Liviu Dragnea s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Iohannis: 'Ai răbdare să spun ce am făcut noi, mincinosule/ Le place să fie slugi'

Următoarea vacanță a elevilor este cea de vară, care începe pe 15 iunie și se încheie pe 15 septembrie 2019.

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie - 4 noiembrie 2018.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 - 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie - Ziua internațională a educației și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.