Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii nevaccinați ai Școlii de Poliție din Cluj nu au voie să părăsescă unitatea: 'Câtă vreme sunt directorul școlii pot să fac ce consider eu de cuviință'

www.romaniatv.net
studenți școala de poliție

Directorul Școlii Agenților Polițienești „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca este acuzat de sindicatul Europol că interzice elevilor nevaccinați să iasă din școală, de o lună. „Pot să fac ce consider eu de cuviință”, ar fi răspuns acesta, întrebat de ce nu-i lasă pe elevi la familii, în weekenduri, notează Mediafax.

„Elevii nevaccinați din cadrul Școlii de agenți de poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca sunt ”încarcerați”!
Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o lună de zile, directorul unității de învățământ, cms. șef de poliție dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o manieră de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales să nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ. Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-și vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați poți părăsi școala fără probleme”, scrie Europol pe Facebook.

Conform sindicatului, „această segregare” nu numai că este „discriminatorie”, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor.

„În încercarea de a-l determina să renunțe la aceste abuzuri, unul dintre reprezentanții organizației noastre l-a contactat telefonic. Răspunsul acestuia a fost halucinant: ”câtă vreme sunt directorul școlii pot să fac ce consider eu de cuviință și nu trebuie să dau explicații nimănui. Dacă vor refuza în continuare să se vaccineze (n.r. elevii), nu le voi aproba să părăsească școala”, adaugă Europol.

Sindicatul susține că a Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului și conducerea Ministerului Afacerilor Interne: „Poate că acest personaj ar trebui să fie lăsat la vatră pentru a nu mai nenoroci destinele tinerilor agenți de poliție care sunt marcați încă înainte de a intra în sistem”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.