Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii nu vor avea grija măștilor de protecție: 30 de milioane de măşti sunt disponibile în școli

basilica.ro
copil elev scoala mama

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că aproximativ 30 de milioane de măşti de protecţie sanitară sunt disponibile în şcoli, la începerea anului şcolar, menţionând că au fost rezolvate deficienţele constatate în urmă cu două săptămâni.

"În urma deficienţelor constatate acum două săptămâni situaţia s-a rezolvat total la două capitole. Este vorba de cele 53 de unităţi de învăţământ care nu aveau stocuri suficiente de materiale de igienă şi dezinfecţie, acum s-a rezolvat integral acest capitol. Toate şcolile au materiale de dezinfecţie şi de igienă. Al doilea capitol rezolvat se referă la cele 460 de şcoli care nu aveau stocuri suficiente de materiale de protecţie individuală. Este vorba, în general, de măşti de protecţie. Situaţia poate fi considerată rezolvată, stocurile fiind pentru cel puţin 3 săptămâni - o lună din momentul începerii şcoli, timp în care se va suplimenta cu necesarul identificat la nivelul acestor 460 de şcoli", a afirmat Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar.

El a menţionat că în toate şcolile vor fi măşti disponibile.

"Sunt 30 de milioane de măşti de protecţie disponibile în şcoli, mai exact sunt 29.108.000 măşti de protecţie în şcolile din România. În absolut toate şcolile din România vor fi măşti disponibile pentru acei elevi care nu fac apel la măştile textile, pentru acei elevi care le uită, le deteriorează, deci toate aceste situaţii sunt acoperite de către şcoli", a adăugat Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.