Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii români au învățat cum pot fi localizați prin aplicația Apel 112

www.bzc.ro
numar de urgență 112

Peste 5.000 de elevi din 40 de județe din țară au participat la lecțiile deschise susținute de specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Timp de trei săptămâni, copiii au aflat cât de importantă este instalarea aplicației pentru telefoane mobile „Apel 112” și cum se utilizează responsabil numărul unic de urgență 112.

Acțiunile de informare desfășurate în unitățile de învățământ fac parte dintr-o amplă campanie de promovare a aplicației dezvoltate de STS, destinată localizării în timp real a victimelor unor situații de urgență sau evenimente care pun în pericol viața, proprietatea și mediu. Campania derulată la nivel național vizează informarea tinerei generații asupra utilității aplicației „Apel 112”, astfel încât cei mici să se familiarizeze cu mijloacele prin care pot cere ajutor atunci când se află în dificultate.

Prim-adjunct al directorului STS, general de brigadă ing. Ionel Sorin Bălan: „Aplicația „Apel 112” reprezintă în acest moment cel mai facil și la îndemână instrument de localizare a victimelor. Până la finalizarea dezvoltării infrastructurii și implementarea tehnologiei AML, ne dorim ca un număr cât mai mare de cetățeni să descarce aplicația. Am considerat necesară această campanie fiind convinși că schimbarea de mentalitate se produce în primul rând prin apropierea de tânăra generație.”

Totodată, având în vedere necesitatea reducerii numărului de apeluri non-urgente la 112, specialiștii STS vor continua acțiunile proactive atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților pentru a conștientiza că numărul unic de urgență trebuie utilizat corect, responsabil și doar în cazuri reale de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.