Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii s-au supărat și cer demiterea lui Sorin Cîmpeanu: Dezinteres față de educație și lipsă de respect

Sorin Cîmpeanu

Mai multe asociații de elevi din țară cer revocarea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de dezinteres față de educație și de lipsă de respect față de activitatea cadrelor didactice. Reacția elevilor vine după ce ministrul a spus că nu vor fi majorate salariile dascălilor, potrivit Mediafax.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită revocarea de urgență din funcție a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce a anunțat că amână din nou creșterea salariilor profesorilor.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nu va crește salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creștere nu ar fi o prioritate. Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creșterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remunerațiilor. Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient. Mai mult, tinerii din zilele noastre nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii. Astfel, școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației”, transmit asociațiile de elevi, într-un comunicat de presă comun.

Elevii consideră că ministrul a dat dovadă „de un profund dezinteres atât faţă de profesori, cât și față de întregul sistem de învățământ”.

„Acesta nu a dovedit de-a lungul timpului faptul că are în prim-plan bunăstarea elevilor sau a profesorilor, periclitând constant asigurarea unui sistem de învățământ calitativ. În acest sens, solicităm revocarea din funcție a ministrului Sorin Cîmpeanu având în vedere dezinteresul constant față de educație și lipsa de respect acordată activității cadrelor didactice”, spun elevii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.