Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii suedezi revin în şcoli cu măsuri de prevenţie, dar fără obligativitatea testelor

fullfact.org
danemarca

Elevii suedezi revin de luni în şcoli după vacanţa de iarnă, cu măsuri de prevenţie împotriva COVID-19 pentru a stăvili răspândirea coronavirusului, dar fără teste antigen ca în majoritatea ţărilor vecine, relatează EFE.

Spre deosebire de Norvegia şi Danemarca, unde cursurile au fost reluate săptămâna aceasta, autorităţile suedeze recomandă elevilor şi personalului din educaţie să efectueze teste pentru COVID-19 înainte de redeschiderea centrelor de învăţământ.

Agenţia Naţională de Sănătate Publică (FHOM) a considerat că este vorba de o procedură puţin eficientă şi a recomandat efectuarea de teste doar în cazul prezentării de simptome.

Federaţia Profesorilor Suedezi şi-a exprimat săptămâna aceasta îngrijorarea faţă de reluarea cursurilor şcolare şi a solicitat teste, inclusiv pentru persoanele care nu prezintă simptome, dar care au intrat în contact cu persoane contagiate cu COVID-19, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile suedeze au insistat asupra activităţilor şcolare în exterior şi pe menţinerea distanţei între elevii din clase diferite pentru a frâna transmiterea coronavirusului.

Suedia a reuşit până în prezent să evite valul patru al pandemiei, care afectează ţările vecine de la începutul lunii decembrie, însă săptămâna aceasta autorităţile au raportat cele mai mari cifre de contagieri din întreaga pandemie, în paralel cu o creştere a numărului de spitalizări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.