Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii unei şcoli postliceale sanitare din Focşani, voluntari în campania de vaccinare din judeţ

Bio-Infomedia
vaccin arnm

Elevii Şcolii postliceale sanitare "Vasile Alecsandri" din municipiul Focşani s-au alăturat, ca voluntari, campaniei de vaccinare din Vrancea şi merg zilnic în centre pentru a da o mână de ajutor cadrelor medicale.

"Elevii au răspuns cu promptitudine şi entuziasm invitaţiei de a se alătura campaniei de vaccinare de la nivelul judeţului Vrancea. Ne bucură în mod deosebit acest lucru pentru ca rolul şcolii este, înainte de a forma specialişti, să formeze oameni ancoraţi în realitate şi capabili să empatizeze în fiecare moment cu cei de lângă ei. Pentru că un bun specialist ştie să reacţioneze în momentele de criză, dar reflexele şi cunoştinţele se bazează pe experienţa practică. Elevii şcolii au primit iniţiativa de a se alătura campanie de vaccinare cu multă dorinţă de implicare, ghidându-se după sloganul şcolii, 'Competenţa face diferenţa'", a declarat, pentru AGERPRES, Claudia Codrescu, profesor în cadrul şcolii postliceale.

Zilnic, echipe de cinci-şase elevi sunt prezente în centrul de vaccinare din Focşani, unde dau o mână de ajutor medicilor şi asistenţilor medicali implicaţi în procesul de vaccinare, acolo unde este nevoie de aceştia.

În general, viitorii asistenţi medicali efectuează triajul epidemiologic al pacienţilor sau îi ajută să completeze declaraţiile pe proprie răspundere, dar ajutorul acestora este binevenit, deoarece cadrele medicale sunt epuizate după mai bine de un an de luptă cu pandemia.

"Ajutorul elevilor de la şcoala postliceală este binevenit, cu atât mai mult cu cât personalul nostru este obosit după mai bine de un an şi jumătate de pandemie în care s-au aflat în linia întâi a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2", a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul campaniei de vaccinare din Vrancea, medicul Janina Lazăr.

Elevii şcolii postliceale nu sunt la prima acţiune de voluntariat, pe parcursul anilor de studii aceştia fiind implicaţi în diverse proiecte care promovează educaţia pentru sănătate şi prevenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.