DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Elevii unui liceu din Craiova au reconstituit, pe malul Dunării, luptele din timpul Războiului de Independenţă, după 145 de ani

adevarul.ro
INHGA, Debitul Dunării

Peste 120 de actori, majoritatea elevi ai şcolilor din Calafat şi din comunele apropiate, dar şi ai Colegiului Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova, îmbrăcaţi în uniforme militare specifice armatelor implicate în Războiul de Independenţă, au reconstituit, luni, la Calafat, pe malul Dunării, de Ziua Independenţei de Stat a României, filmul asalturilor asupra redutelor turceşti, după 145 de ani.

Evenimentul, aflat la a V-a ediţie, a fost conceput ca un produs turistic inovator şi a fost organizat de Grupul de Acţiune Locală Calafat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, care a alocat o parte din fondurile necesare pentru punerea în scenă a secvenţelor de război, potrivit Agerpres.

"Anul acesta, ziua de 9 Mai a readus în conştiinţa publică una dintre cele mai importante valori ale unui naţiuni: independenţa. Ziua Independenţei de Stat a României, încheierea Celui de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei sunt evenimente istorice care au la bază recunoaşterea libertăţii popoarelor europene. Astăzi, am participat la ceremonia militar-religioasă organizată de municipalitatea din Calafat, oraşul din care a început practic Războiul de Independenţă din 1877, şi, alături de oficialităţile prezente şi de colegii mei din Consiliul Judeţean Dolj, am depus coroane de flori în memoria soldaţilor români căzuţi în luptele împotriva armatelor otomane aflate la sud de Dunăre", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Cu ocazia acestor sărbători, GAL Calafat a organizat şi standuri expoziţionale cu vânzare de produse tradiţionale specifice satelor din Dolj, dar şi cu produse aduse de reprezentanţii unor grupuri de acţiune locală din întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.