Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii vor avea ocazia să înveţe cum să-şi gestioneze banii alături de roboţelul Pepper (BCR)

BCR

Banca Comercială Română, împreună cu Asociaţia Fab Lab Iaşi şi Asociaţia EduPedu, au demarat turneul naţional alături de roboţelul Pepper, cu o serie de evenimente de educaţie financiară, ce vor avea loc în şcolile din şapte judeţe din România.

Potrivit unui comunicat al BCR, turneul va avea loc în perioada martie-iunie 2023, în oraşele Timişoara, Câmpia Turzii, Cluj, Iaşi, Braşov, Bucureşti, Constanţa şi Galaţi şi se adresează tuturor elevilor din şcolile selectate.

"Pepper este un roboţel simpatic şi inteligent, pregătit să discute cu elevii de toate vârstele despre educaţie financiară, consum responsabil şi să îi ajute cu sfaturi despre cum îşi pot gestiona mai bine bugetul şi obiectivele. În plus, Pepper se pricepe şi la conversaţie, ştie să pozeze amuzant şi are şi câteva mişcări de dans inedite, care îl ajută să se împrietenească rapid cu copiii", se precizează în comunicat.

Turneul lui Pepper a început pe 24 martie, la Timişoara, ocazie cu care 1.300 de elevi din ciclul primar ai Şcolii Gimnaziale nr. 30 l-au cunoscut pe roboţel, informează Agerpres.

"Prin proiectele Şcolii de Bani ne-am propus să contribuim activ la educarea generaţiilor următoare, iar cei peste 600.000 de români educaţi financiar până acum confirmă că tratăm cu seriozitate promisiunea făcută. Mergem înainte, cu încredere şi entuziasm, spre obiectivul nostru de a educa financiar cât mai mulţi români care să se poată bucura astfel de dorinţe împlinite şi un viitor mai prosper. Prin iniţiative precum turneul lui Pepper, ne dorim să aducem educaţia financiară mai aproape de elevii de azi, într-un mod interactiv şi inedit, care să le trezească interesul pentru subiect şi să îi ajute să devină adulţii de mâine, împliniţi şi încrezători", a declarat Claudia Oprescu, expert CSR, BCR şi Şcoala de Bani.

Şcoala de Bani este un proiect al Băncii Comerciale Române, lansat în 2016, care a devenit cel mai amplu program de educaţie financiară din România. Peste 1.500 de angajaţi ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educaţie financiară, urmând cursuri specializate, şi au reuşit să ofere astfel de cursuri gratuite către mai mult de jumătate de milion de români - copii, tineri şi adulţi.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.