Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii vor învăța o meserie la Liceul Tehnologic ‘Victor Jinga’ din Săcele, județul Brașov

Municipiul Săcele este unul din puținele orașe în care funcționează clase de învățământ profesional în sistem dual. În actualul an școlar, peste 140 de elevi își desfășoară activitatea la Liceul Tehnologic ”Victor Jinga”. Aceștia învață următoarele meserii: sudor, turnător, operator la mașini cu comandă numeric, comerciant-vânzător, recepționer-distribuitor și confecționer produse electrotehnice, potrivit brasovstiri.ro.

Din anul școlar 2020-2021, conform proiectului cifrei de școlarizare aprobat, încă 91 de elevi vor învăța, pe lângă meseriile enumerate mai sus și acelea de strungar, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, legător și tipăritor offset.

Citește și: Prognoza meteo pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Ce SURPRIZE ne rezervă vremea

Firmele care vor susține cei 91 de noi elevi, în anul școlar 2020-2021, sunt Electroprecizia Electrical Motors , Raptronic Process Engineering, SIT România, Hidraulica, For Nice Events, Revitas, Axa Plus, Disz Tipo și Dewulf.

Învățământul profesional dual este unul care colaborează activ cu agenții economici și pregătește specialiști prin directa implicare a firmelor în actul de învățământ. Pe parcursul școlarizării, elevii beneficiază de cursuri de pregătire, atât teoretică, dar mai ales practică, de burse, iar la final, ei au garanția obținerii unui loc de muncă remunerat corect în țara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.