Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevul care s-a judecat cu școala, inspectoratul și ministerul: A câștigat și primește și despăgubiri

tribunal-1

Un fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt, județul Olt, Andrei Ionuţ Cocîrlău, a câştigat procesul intentat şcolii, inspectoratului şi ministerului, prin care a contestat mutarea sa disciplinară. Elevul a câştigat în instanță şi despăgubiri în bani, potrivit mediafax.

Problemele lui Andrei Ionuţ Cocîrlău au început în 2016, după ce tânărul a cerut, alături de alţi colegi, în scris, Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun.

Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi a conducerii şcolii. În cele din urmă, elevul a fost şi mutat disciplinar de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Slatina.

În această situaţie, adolescentul a intentat proces împotriva a 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al liceului, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul școlar general şi alţi inspectori și chiar împotriva Ministerului Educaţiei.

CITESTE SI: Semnalele pe care ţi le transmite propriul corp: Cum ştii că ai tensiunea prea mare sau prea mică .

La începutul procesului, în 2016, tânărul era elev în clasa a XII-a, acum este sudent la Drept.

Iniţial, dosarul a fost respins la Tribunalul Olt. Cauza a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a cerut Tribunalului Olt rejudecarea dosarului.

Sentința a fost data în 7 iunie şi elevul a obţinut anularea deciziilor date de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti Olt, dar şi daune materiale şi morale.

„Admite, în parte, acţiunea modificată, formulată de reclamantul Cocîrlău Andrei Ionuţ în contradictoriu cu pârâtul Liceul Teoretic Drăgăneşti Olt, în sensul că: dispune anularea deciziilor nr. 341/16.06.2015 şi nr. 519/04.02.2016, a hotărârii nr. 12/24.05.2016, emise de Liceul Teoretic Drăgăneşti Olt, precum şi a adreselor nr. 1976/29.05.2015, nr. 5573/17.12.2015 şi nr. 2084/24.05.2016, emise de acelaşi liceu. Obligă pârâtul Liceul Teoretic Drăgăneşti Olt la plata sumei de 2231 lei, cu titlu de daune materiale, şi la plata sumei de 20 000 de lei, cu titlu de daune morale, către reclamant", se arată în motivarea judecătorilor.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare.

Reprezentanții liceului nu au putut fi contactați până la ora transmiterii acestei știri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.