Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopter de atac prăbușit în Rusia

elicopter militar

Un elicopter de atac rus, care participa la o demonstraţie aeriană, s-a prăbuşit duminică în faţa mai multor mii de spectatori, unul dintre piloţii săi pierzându-şi viaţa, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP şi RIA Novosti.

'Unul dintre piloţi a murit, celălalt fiind într-o stare satisfăcătoare', a indicat ministerul într-un comunicat, precizând că accidentul s-a datorat aparent unei deficienţe a sistemului hidraulic, semnalată de pilotul supravieţuitor care a reuşit să se catapulteze.

Elicopterul de atac Mi-28N participa la o competiţie aeriană Aviadarts, organizată de armata rusă la Riazan, la circa 180 km sud-est de Moscova. Competiţia a fost suspendată pentru o zi în urma acestui accident.

Forţele aeriene ruse au decis să suspende toate zborurile elicopterelor Mi-28 după anunţul că accidentul a putut fi provocat de o deficienţă tehnică.

'Potrivit pilotului secund, catastrofa s-a produs din cauza unei defecţiuni a echipamentului', a declarat comandantul Forţelor aeriene ruse, Viktor Bondarev. 'Am ordonat suspendarea tuturor zborurilor Mi-28', până la finalizarea anchetei, a spus el.

Aparatele Mi-28, utilizate de forţele aeriene ruse încă din 2000, sunt exportate de asemenea spre mai multe ţări, între care şi Irak.

În ultimele săptămâni, cel puţin şase accidente implicând aparate ale armatei ruse au fost înregistrate.

La jumătatea lunii iulie, un bombardier strategic Tupolev Tu-95 s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită din Extremul Orient rus în cursul unui zbor de antrenament, făcând doi morţi.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.