Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopter prăbușit în Irak: Cinci militari au decedat

MApN
elicopter militar

Cinci militari irakieni - membri ai echipajului - şi-au pierdut viaţa joi după ce elicopterul lor s-a prăbuşit în cursul unei 'misiuni de luptă' în nordul Irakului, a anunţat armata irakiană într-un comunicat, care nu precizează dacă elicopterul s-a prăbuşit în urma unui tir ostil sau din cauza unei disfuncţionalităţi tehnice, relatează AFP şi Reuters.

Elicopterul s-a prăbuşit în zori, în apropiere de localitatea Amerli, situată la aproximativ 170 km nord de Bagdad şi la sud de Kirkuk (nord), o regiune unde armata irakiană efectuează cu regularitate operaţiuni împotriva celulelor grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit agerpres.ro.

În pofida înfrângerii grupării jihadiste în 2017, celule în adormire ale Statului Islamic au trecut la atacuri punctuale, de tipul 'loveşte şi fugi', împotriva forţelor guvernamentale în diferite regiuni ale Irakului.

Potrivit unei surse din cadrul forţelor de securitate irakiene, citată de AFP, elicopterul ar fi fost vizat de un tir.

O înregistrare video care circula joi printre media irakiană arăta pompieri încercând să stingă flăcările din jurul fragmentelor aparatului.

Forţele de securitate irakiene au lansat marţi o 'operaţiune pentru a inspecta şi curăţa zonele la sud de districtul Kirkuk', potrivit contului lor de pe Twitter.

Conform interlocutorului AFP, două elicoptere se aflau într-o misiune de supraveghere a stâlpilor de înaltă tensiune, vizare cu regularitate de atacuri, ce nu au fost elucidate, în toată ţara de la începutul verii. În timp ce se apropiau de zona Amerli, unul dintre ele 'a fost expus unui tir direct', ceea ce a dus la prăbuşirea sa, a indicat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.