Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopter solicitat pentru salvarea unei turiste dintr-o zonă montană dificil accesibilă în Maramureș

elicopter smurd

Un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedical Jibou a fost solicitat de către SPJ Salvamont Maramureș să intervină în cazul unei turiste care s-a accidentat și se află într-o zonă montană greu accesibilă.

SPJ Salvamont Maramureș a fost solicitat să intervină vineri în zona montană Creasta Cocoșului, după ce o femeie de 52 de ani, dintr-un grup de 20 de turiști străini, și-a luxat un picior și nu se mai putea deplasa, potrivit mediafax.

Salvatorii montani au pornit spre zona în care se află victima din două direcții, dar condițiile de deplasare sunt extrem de dificile, în unele locuri din cauza stratului mare de zăpadă, iar în altele din cauza noroiului.

Avand în vedere timpul mare de evacuare și dat fiind faptul ca femeia a început să acuze început de hipotermie, s-a luat decizia evacuării pe cale aeriană, în sprijin fiind solicitat elicopterul de la POA Jibou.

Ceilalți membri ai grupului au decis să coboare de pe munte spre mașinile lor, femeia rămânând cu soțul ei și salvatorii montani ajunși acolo până la sosirea elicopterului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.