Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicoptere ale armatei americane au întreprins o operaţiune în nord-estul Siriei: un mort, mai multe persoane răpite

insider.com
black hawk elicopter

Mai multe elicoptere ale armatei americane au întreprins o operaţiune în nord-estul Siriei, trupele debarcate omorând o persoană, a anunţat joi televiziunea de stat siriană, transmit AFP şi Reuters.

Aceasta a fost prima operaţiune helipurtată a trupelor americane într-o zonă controlată de guvern de la începutul războiului în Siria în 2011, a indicat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), ONG cu sediul la Londra, potrivit Agerpres.

Potrivit televiziunii siriene, operaţiunea a fost întreprinsă de 'ocupantul american' în cursul nopţii, într-o zonă apropiată de satul kurd Qamichli.

Potrivit mai multor surse întrebate de AFP, ea a vizat un sat aflat sub controlul forţelor guvernamentale siriene.

Solicitat de AFP, Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu (Centcom) a răspuns că nu are deocamdată informaţii de comunicat pe acest subiect.

Potrivit unui localnic contactat de agenţia franceză, 'trei elicoptere care transportau trupe au aterizat în zori şi le-au transmis prin difuzoare locuitorilor să rămână în case'.

Forţele americane 'au percheziţionat o casă şi au ucis o persoană', după care 'au răpit' alte două care se aflau în aceeaşi locuinţă', a adăugat el.

Între soldaţii americani şi o forţă auxiliară a regimului a avut loc un schimb de focuri, a adăugat martorul, potrivit căruia un membru al acestei forţe a fost de asemenea răpit.

La 16 iunie, armata americană a anunţat capturarea unui şef al grupării Stat Islamic în cursul unei operaţiuni helipurtate într-un sat din nordul Siriei aflat în afara controlului forţelor Damascului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.