Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicoptere Apache ale armatei americane desfăşoară primele exerciţii din 2019 cu muniţie reală, în Coreea de Sud

elicopter apache pe camp

Elicoptere Apache ale armatei americane staţionate în Coreea de Sud desfăşoară exerciţii cu muniţie de luptă pentru prima dată începând din 2019, în contextul în care cele două state aliate îşi intensifică exerciţiile militare pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord, relatează luni Reuters.

Antrenamentele au reînceput la poligonul de trageri Rodriguez, situat în vecinătatea sudică imediată a Zonei demilitarizate (DMZ) de-a lungul frontierei cu Coreea de Nord, după ce fuseseră anulate în ultimii ani în urma plângerilor locuitorilor din apropiere privind nivelul de zgomot şi siguranţa lor, potrivit Agerpres.

În ultima săptămână, elicoptere Apache AH-64E v6 au luat parte la exerciţii de certificare, după cum arată imagini video şi foto publicate de Divizia a 2-a infanterie a armatei americane.

'Echipajele se antrenează atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în trageri cu rachete AGM-114 Hellfire, rachete Hydra 70 şi tunuri de 30 mm', a transmis divizia pe Twitter.

Aceste exerciţii au loc după ce Coreea de Sud şi Statele Unite au anunţat că vor relua şi alte antrenamente comune pe teren, care fuseseră reduse câţiva ani din cauza pandemiei şi a eforturilor de scădere a tensiunilor cu Coreea de Nord.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, intrat în funcţie în mai, a promis să 'normalizeze' exerciţiile militare comune cu armata SUA şi să crească eforturile de descurajare a Phenianului.

Lipsa de antrenament cu muniţie reală a fost o 'mare problemă' pentru piloţii şi echipajele aviaţiei americane, a afirmat un fost responsabil de rang înalt din apărare.

'Ei erau mai puţin pregătiţi (de luptă) atunci când plecau (din Coreea de Sud) decât atunci când ajungeau', a spus el pentru Reuters, sub rezerva anonimatului.

În perioada exerciţiilor fără muniţie reală, Pentagonul a plătit pentru a trimite înapoi în SUA echipaje ale elicopterelor Apache pentru exerciţii de calificare în fiecare trimestru, a adăugat el.

Problema s-a amplificat când armata SUA a desfăşurat permanent în Coreea de Sud în februarie o unitate Apache anterior rotaţională, a mai spus fostul responsabil.

Administraţia fostului preşedinte sud-coreean Moon Jae-in had nu a fost interesată în depăşirea problemelor politice şi reluarea exerciţiilor, a adăugat el, previzionând că sub actualul preşedinte Yoon se vor face mai multe progrese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.