Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopterul cu probleme rămâne pe aeroportul de la Cluj-Napoca; o echipă tehnică se va deplasa acolo

Libertatea
Elicopter SMURD Harghita

Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne precizează că elicopterul care duminică a avut probleme va rămâne la aeroportul din Cluj-Napoca, iar o echipă tehnică de la IGAv urmează să se deplaseze acolo în vederea identificării cauzei şi pentru operaţionalizarea elicopterului într-un timp cât mai scurt, scrie Agerpres.

"La nivelul Inspectoratului General de Aviaţie se vor efectua verificări pentru identificarea cauzelor care au generat producerea acestui incident", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviaţie.

Citește și: Două persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier

IGAv reaminteşte că, duminică, echipajul elicopterului EC-135 nr. 343, aflat în serviciu la P.O.A. Jibou, a preluat de la Zalău un pacient de 74 de ani diagnosticat cu stop cardio-respirator resuscitat, infarct miocardic acut, şoc cardiogen. Pacientul era intubat şi ventilat mecanic, beneficiind de suport inotrop pozitiv, fiind transportat de urgenţă, pe cale aeriană, către aeroportul din Cluj-Napoca. 

"După predarea pacientului la Cluj-Napoca, către o ambulanţă SMURD, elicopterul a fost alimentat cu combustibil şi a decolat către P.O.A. Jibou. După aproximativ 15 minute de zbor către Jibou, comandantul echipajului a întâmpinat o problemă tehnică ce a presupus, conform procedurilor, oprirea controlată a unui motor. Facem precizarea că elicopterul este unul bi-motor. Comandantul de echipaj a luat decizia de a se întoarce pe aeroportul din Cluj-Napoca, a declarat, conform procedurilor, stare de urgenţă, iar aeroportul i-a acordat permisiunea şi prioritatea pentru aterizarea cu un sigur motor. Înainte de aterizarea pe aeroport, elicopterul a efectuat un zbor în proximitatea aeroportului, cu scopul de a consuma combustibilul şi de a ateriza în condiţii de siguranţă. Piloţii IGAv al MAI au dat dovadă de profesionalism, acţionând conform procedurilor în vigoare, elicopterul aterizând în siguranţă pe aeroportul din Cluj-Napoca la ora 15,22", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.