Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă medii de 10, la bacalaureat, în Vâlcea - Rata de promovare în judeţ este de 76,16%

diploma bacalaureat

Peste 76% dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de vară au promovat, nouă dintre ei obţinând nota maximă la toate probele, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, care au precizat că rata de promovare înainte de contestaţii este cu circa şapte puncte procentuale mai mare decât cea de anul trecut.

"În judeţul Vâlcea, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 76,16%, peste cea de la nivel naţional, aceasta fiind de 73,3%. Anul trecut, în judeţul Vâlcea, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) a fost de 69,12%. Au promovat 1.763 de candidaţi, dintr-un total de 2.315 candidaţi prezenţi. Nouă candidaţi au obţinut media 10, poziţionând judeţul nostru pe locul 3 la nivel naţional", se arată în comunicatul de presă transmis de IŞJ Vâlcea după afişarea primelor rezultate.

Şase dintre elevii care au încheiat bacalaureatul cu 10 pe linie sunt de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Râmnicu Vâlcea, ceilalţi trei fiind tot din municipiul reşedinţă, de la Colegiul Naţional de Informatică "Matei Basarab".

Reprezentanţii IŞJ au precizat că în judeţ sunt în total 311 note de 10, 76 fiind la proba de Limba şi literatura română, 124 la proba obligatorie a profilului şi 111 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii luni, până la ora 18,00, rezultatele finale urmând să fie anunţate pe 1 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.