Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elisabeta Lipă (ANS): Nu ştiu ce buget vom avea, dar nu vom fi inundaţi de bani în anul olimpic

ziuanews.ro
elisabeta lipa

Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, miercuri, la Forumul de evaluare a potenţialului olimpic al COSR, că nu ştie ce buget va avea instituţia pe care o conduce pentru anul viitor, dar le-a transmis reprezentaţilor federaţiilor naţionale că "nu vom fi inundaţi de bani în anul olimpic", potrivit Agerpres.

Ea îşi propune ca până la finalul anului federaţiile sportive naţionale să fi semnat contractele de finanţare pentru 2024.

"Când se va aproba bugetul de stat, voi face tot posibilul ca la sfârşitul anului federaţiile să aibă contractele semnate pentru a-şi putea desfăşura activitatea aşa cum îşi propun. Nu ştiu ce buget vom avea, dar cu siguranţă că nu vom fi inundaţi de bani în anul olimpic. Cu toate acestea, împreună cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român vom susţine pe toţi cei care într-adevăr vor demonstra că nu doar pe hârtie aduc medalii, ci şi în fapte, prin rezultate în competiţiile la care vor participa. Tot ceea ce ţine de mine voi face pentru a avea un buget bun, care să ajute echipele olimpice să se prezinte foarte bine la Jocurile Olimpice", a afirmat Elisabeta Lipă.

Preşedinta ANS a precizat că va schimba metodologia de finanţare a federaţiilor şi a cerut seriozitate reprezentanţilor acestora în completarea numărului real de sportivi legitimaţi pe o platformă digitală.

"Şi am o rugăminte, pentru că vom schimba metodologia de finanţare, şi de o lună prin colegii mei vă rog să introduceţi în platformă sportivii legitimaţi şi cu viza anuală la zi. Sunt unii preşedinţi serioşi, care au făcut acest lucru, dar sunt unii care nu ştiu ce aşteaptă, pentru că nu cred că ăsta este numărul de sportivi pe care îl au în custodie şi se bazează şi pe medalii. Probabil că dacă veţi trata corect această platformă, aşa veţi primi finanţări şi pentru anul următor, pentru că nu mi se pare corect să vă rugăm de atâtea ori. Eu îmi doresc să dăm dovadă de mai multă seriozitate, de solidaritate şi să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că nu suntem mulţi", a transmis Lipă şefilor de federaţii.

Federaţiile sportive naţionale au transmis în cadrul Forumului de evaluare a potenţialului olimpic al COSR, care a avut loc marţi, că îşi propun un număr de 13 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, însă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român estimează că sportivii români vor putea cuceri între 5 şi 7 medalii.

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, România a încheiat întrecerea supremă cu patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.