Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elita militară rusă a suferit pierderi colosale pe frontul ucrainean (BBC)

forbes.com
soldati rusia

De la declanşarea invaziei la scară largă, Rusia a pierdut în Ucraina cel puțin 3.000 de ofițeri - potrivit redacţiei în limba rusă a postului BBC, scrie Rador Radio România.

Dintre ofițerii uciși pe front, cel puțin 800 aveau grade înalte în armata rusă. Jurnaliştii au reuşit să obţină confirmarea decesului în cazul a 102 colonei, 240 de locotenenți-colonei și 450 de maiori.

În plus, în războiul declanşat împotriva Ucrainei, au murit cel puțin 2.278 de ofițeri subalterni - de la locotenent la căpitan.

Jurnaliştii califică pierderea acestora din urmă drept cea mai mare lovitură adusă capacităţii de luptă a trupelor ruse. Presa liberă din Rusia a reușit să obţină confirmarea a 43.014 decese în rândul militarilor ruși. Acest bilanţ nu include numărul luptătorilor din așa-numitele republici populare Doneţk şi Luhansk. Potrivit BBC, pierderile reale ale armatei ruse sunt mult mai mari.

Schimburi de soldați uciși

Ucraina şi Rusia au schimbat rămăşiţe pământeşti ale soldaţilor ucişi în război, a relatat vineri AFP.

Autorităţile ucrainene au mulţumit Crucii roşii internaţionale pentru ajutorul acordat pentru restituirea rămăşiţelor celor 77 de soldaţi ucraineni, în schimb Rusia primind la rândul său corpurile neînsufleţite a 55 de soldaţi ai săi, potrivit deputatului din Duma Şamsail Saraliev.

Numărul soldaţilor ucişi este ţinut secret de către cele două părţi, dar potrivit estimărilor SUA peste 70.000 de militari ucraineni şi peste 120.000 de militari ruşi au fost ucişi de la debutul ostilităţilor, în februarie 2022, iar zeci de mii de soldaţi şi civili sunt daţi dispăruţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.