Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eliud Kipchoge, vârful de lance al delegaţiei Kenyei la JO de la Paris

mirror.co.uk
eliud kipchoge

Eliud Kipchoge, dublu medaliat cu aur olimpic la maraton, va fi vârful de la lance al unei delegaţii reduse a Kenyei la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de campioana Peres Jepchirchir, au anunţat, joi, responsabilii atletismului kenyan, citaţi de AFP, potrivit Agerpres

În raport cu cei 20 de atleţi ale căror nume au fost anunţate iniţial în decembrie, doar cinci alergători de fond şi şase alergătoare vor face deplasarea la Paris.

Kipchoge (39 ani) face parte dintr-o listă pe care se mai regăsesc Benson Kipruto, dublu câştigător al maratonului de la Boston, Timothy Kiplagat, Vincent Kipkemboi Ngetich şi Alexander Mutiso, clasat pe locul al doilea la maratonul de la Berlin în 2023.

Kipchoge vizează să obţină a treia medalie olimpică de aur după cele de la Rio (2016) şi Tokyo (2021). Dar el a avut dificultăţi la maratonul de la Tokyo de luna trecută, terminând pe locul 10, cu un timp de 2 h 06 min 50 sec, la distanţă de învingător, Kipruto, care s-a impus în 2 h 02 min 16 sec, şi de Kiplagat, clasat pe doi (2:02:55).

Deţinătorul recordului mondial, kenyanul Kelvin Kiptum, a decedat într-un accident rutier în februarie.

La feminin, Peres Jepchirchir, medaliată cu aur la Tokyo, şi vicecampioana olimpică Brigid Kosgei vor face parte din delegaţie alături de câştigătoarea recentă a maratoanelor de la Boston şi Chicago, Helen Obiri. Rosemary Wanjiru, Sharon Lokedi şi campioana mondială din 2019, Ruth Chepngetich, vor fi, de asemenea, prezente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.