Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elixirul tinereții a fost descoperit de o româncă: Poate vindeca și cancerul

ebihoreanul.ro
Simona Bisboaca

Asta e vestea anului. S-a descoperit elixiul tinereții. Marea realizare este a unei românce, iar substanța minune ar putea vindeca și cancerul.

Ultima oară când aţi mâncat un strugure, v-aţi gândit că aveţi în mână secretul tinereţii veşnice? Orădeanca Simona Bişboacă a dovedit-o! Folosind sâmburii şi pieliţa strugurilor, tânăra a creat Antioxi Vita, un antioxidant cu puternice efecte anti-îmbătrânire şi care ajută la vindecarea unor boli grave. Dornică să ia din natură tot ce e mai bun, Simona a inventat, de fapt, mai multe produse menite să prevină apariţia unor boli sau să le vindece, spune ebihoreanul.ro. "Evoluţia mea a început în anul III de facultate, când am plecat cu o bursă Erasmus la Bologna", povesteşte Simona. Acolo şi-a ales ca materie de studiu enologia, domeniu care a preocupat-o şi după întoarcerea în România. Când se pregătea pentru absolvirea Facultăţii de Tehnologii Alimentare din Cluj-Napoca, cu gândul la ce a învăţat în Italia, a avut o revelaţie: analizând conţinutul de antioxidanţi din struguri şi din vin, a observat că există o diferenţă semnificativă, produsul final conţinând mult mai puţini antioxidanţi. "Mi-am dat seama că diferenţa era în ce se aruncă", explică Simona.

Citește și: O elevă a pozat goală la școală: Cum și-a motivat gestul / FOTO

A început să caute soluţia pentru a extrage antioxidanţii din seminţele, pieliţa şi rahisul, adică ciorchinele strugurilor. Luni întregi a studiat şi experimentat, iar la final a obţinut Antioxi Vita, o soluţie puternic antioxidantă. Supliment alimentar 100% natural, Antioxi Vita accelerează epurarea colesterolului din sânge, menţine buna funcţionare a sistemului cardio-vascular şi limitează distrugerea fibrelor de colagen. În 2009, Simona şi-a brevetat invenţia, iar apoi, în laboratorul său din Oradea, a început producţia, extinzându-şi totodată cercetările. Aşa a obţinut al doilea brevet, pentru Propolis Esenţa. "Pe piaţă se găseşte tinctură de propolis, care conţine alcool. Produsul meu este esenţa propolisului diluată în apă, un antibiotic natural pentru adulţi şi copii", explică tânăra.

Citește și: INEDIT Un barbat a cerut in justitie un ordin de restrictie impotriva lui Dumnezeu. Motivul este HALUCINANT

Producţia marmeladei va începe cel mai probabil la toamnă, când soţii Bişboacă vor pune în funcţiune o hală de 2.000 de metri pătraţi în satul bihorean Livada. "Am vrut să construim hala la Oradea, dar primarul Ilie Bolojan ne-a spus că suntem o fabrică prea mică pentru parcul industrial", zice, nemulţumită, Simona. Cu o linie automatizată, alcătuită cu utilaje anume concepute în Italia, fabrica nu va avea prea mulţi angajaţi: "Aşa este conceput fluxul tehnologic, pentru că este şi mai sigur, din punct de vedere microbiologic". Valoarea ei este, însă, considerabilă: aproape 800.000 de euro! În noua fabrică, Simona va continua şi producţia sprayului nazal Sinus Spa, pe care îl face cu apă termală din Băile Felix şi sare de mare purificată, fiind singurul cercetător care foloseşte apa termală în produse terapeutice, nu doar în terapia directă. Sprayul îl vinde deja de câţiva ani, dovedindu-se util celor care suferă de alergii, dar şi pentru banalele răceli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.