Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a tăiat în 'carne vie': Miliardarul a concediat peste 6.000 de persoane de la Twitter

Elon Musk a concediat peste 6.000 de persoane de la Twitter de când a preluat conducerea companiei, anunță Mediafax.

Musk a spus la BBC că platforma de socializare are acum doar 1.500 de angajați, față de cei sub 8.000 care erau angajați în momentul achiziției. Reducerea echivalează cu aproximativ 80% din personalul companiei.

Nu este "deloc amuzant" și poate fi uneori "dureros", a declarat miliardarul CEO pentru postul britanic de televiziune.

Al doilea cel mai bogat om din lume a spus că a fost nevoie de "măsuri drastice" când a ajuns la conducerea Twitter, deoarece compania se confrunta cu "o situație de flux de numerar negativ de 3 miliarde de dolari". Acest lucru a lăsat Twitter cu doar "patru luni de trăit", a estimat el.

Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut

După ce inițial s-a oferit să preia compania în aprilie 2022, el a încercat să iasă din afacere, invocând îngrijorări cu privire la numărul de conturi bot pe care le avea. De atunci, el a revizuit radical Twitter: a concediat directori de top, a tăiat locuri de muncă și a adoptat noi politici privind modul în care conturile de utilizator sunt verificate sau etichetate.

De atunci, Twitter este acum "aproximativ" în echilibru, iar agenții de publicitate se întorc pe platformă, a declarat el pentru BBC.

Musk a menționat, de asemenea, examinarea de către SUA a TikTok, spunând că, deși nu este utilizator al aplicației deținute de chinezi, de obicei este "împotriva interzicerii unor lucruri": "Adică, ar ajuta Twitter, presupun, dacă TikTok ar fi interzis, pentru că atunci oamenii ar petrece mai mult timp pe Twitter și mai puțin pe TikTok. Dar chiar dacă asta ar ajuta Twitter, aș fi în general împotriva interzicerii unor lucruri".

De asemenea, Musk a făcut glume în timpul interviului, spunând că "nu mai este CEO al Twitter" și că a fost înlocuit de câinele său de companie, un Shiba Inu pe nume Floki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.