Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a înfiinţat o nouă companie de AI

Elon Musk a înfiinţat X.AI, o companie înmatriculată în Nevada, care are ca domeniu de activitate inteligenţa artificială.

Noua companie a fost înfiinţată oficial pe 9 martie, conform documentelor oficiale, avându-l pe Elon Musk pe postul de director şi pe Jared Birchall, directorul biroului de familie al lui Musk, listat ca secretar.

Denumirea noii companii corespunde brandului X Corp, sub care Musk vrea să construiască o super aplicaţie (o aplicaţie care poate îngloba un mare număr de funcţii şi servicii) şi în care a fost integrat deja şi Twitter Inc, informează News.ro.

Zvonurile despre înfiinţarea unei companii de AI de către Elon Musk circulă de mai multe săptămâni, acesta lăsând de înţeles în mai multe rânduri că ar dori ca AI-ul generativ să fie lipsit de constrângerile impuse de OpenAI în cazul lui ChatGPT.

Recent, miliardarul a fost văzut cumpărând mai multe mii de plăci video, ceea ce nu a făcut decât să alimenteze zvonul. Plăcile video sunt necesare pentru sarcinile de AI, care au nevoie de o mare putere de procesare.

Elon Musk a fost unul din primii investitori în OpenAI, însă, a renunţat după ce nu a fost lăsat să conducă compania, iar rolul său a fost preluat de Microsoft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.