Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a întrerupt accesul Ucrainei la Starlink pentru că se temea de un război nuclear

nyt.com
starlink-razboi-ucraina

Elon Musk întrerupea accesul Ucrainei la serviciul de comunicații prin satelit Starlink pentru că se temea de izbucnirea unui război nuclear, a anunţat joi postul de televiziune CNN, citând biografia lui Musk scrisă de scriitorul și jurnalistul Walter Isaacson, conform Rador.

În 2022, Musk le-a cerut în secret inginerilor săi să oprească comunicațiile prin satelit Starlink în apropierea coastei Crimeii pentru a contracara un atac al Ucrainei asupra Flotei Maritime Militare a Rusiei. După cum afirmă Isaacson, Musk se temea că Rusia va răspunde atacului Ucrainei asupra Crimeii cu aplicarea armelor nucleare.

Musk a acceptat să furnizeze Kievului terminale prin satelit Starlink la începutul conflictului. Însă antreprenorul a început să se îndoiască de corectitudinea acestei decizii imediat ce armata ucraineană a început să folosească terminalele Starlink pentru a lansa atacuri asupra Rusiei, notează Isaacson.

"Starlink nu a fost conceput pentru a fi folosit în războaie. Acesta a fost creat astfel încât oamenii să poată viziona Netflix, să se relaxeze, să se conecteze la internetul de școală, să facă lucruri bune și pașnice, nu să se aplice lovituri cu drone" - informează CNN, citând din biografia lui Musk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.