Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a pierdut temporar titlul de 'cel mai bogat om din lume' - Cine l-a depășit pe proprietarul Twitter

Elon Musk, CEO-ul companiilor Tesla şi Twitter, a pierdut pentru scurtă vreme titlul de "cel mai bogat om din lume" miercuri, potrivit revistei Forbes, din cauza unei scăderi bruşte a valorii acţiunilor pe care le deţine în compania producătoare de maşini electrice şi a sumei de 44 de miliarde de dolari cu care a achiziţionat acea reţea de socializare, informează Reuters și Agerpres.

Magnatul francez Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, care deţine numeroase branduri de lux, inclusiv Luis Vuitton, şi familia sa au preluat pentru scurt timp acest titlu, însă au coborât apoi pe locul al doilea, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Elon Musk, care a deţinut primul loc în lista Forbes dedicată celor mai bogaţi oameni din lume începând din septembrie 2021, are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari.

El a preluat acest titlu de la fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos.

Acţiunile Tesla, care s-au devalorizat cu peste 47% după ce Musk s-a oferit să cumpere Twitter la începutul acestui an, au scăzut miercuri la bursă cu 2,7%.

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, după ce investitorii au început să renunţe la acţiunile Tesla şi s-au declarat îngrijoraţi că CEO-ul celui mai valoros producător de maşini electrice din lume ar fi devenit mai interesat de Twitter.

Tesla şi-a pierdut aproape jumătate din valoarea de piaţă şi averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 miliarde de dolari după ce magnatul de origine sud-africană şi-a anunţat intenţia, în aprilie, de a cumpăra reţeaua de socializare Twitter. Elon Musk a finalizat în cele din urmă tranzacţia pentru achiziţionarea Twitter în octombrie, cu 13 miliarde de dolari din împrumuturi şi 33,5 miliarde de dolari din acţiuni.

Pe lângă Tesla şi Twitter, Elon Musk conduce şi compania spaţială SpaceX, precum şi Neuralink, un start-up care dezvoltă o interfaţă creier-maşină foarte performantă, care conectează creierul uman la computere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.