Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk: 'Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini la uzina din Berlin'

Elon Musk

Tesla speră să producă primele mașini la „Gigafactory” din Gruenheide, lângă Berlin, în octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri directorul executiv Elon Musk, citat de Reuters.

Tesla a amânat deschiderea preconizată a fabricii la sfârșitul anului 2021, dând vina pe obstacolele birocratice germane. Fabrica s-a confruntat, de asemenea, cu rezistența publicului local din cauza preocupărilor de mediu, informează Mediafax.ro.

"Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini poate în octombrie, dacă suntem norocoși", a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator care ar putea veni în locul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Agenția de mediu din Brandenburg nu a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă, chiar până în 2022.

Tesla s-a lovit de proteste pentru că fabrica eeste construită parțial înr-o zonă de protecție a apei potabile și se învecinează cu o rezervație naturală.

"Această regiune are atât de multă apă, uită-te în jurul tău", a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. "Este apă peste tot aici. Ți se pare un deșert?" a întrebat el râzând. "Plouă mult."

"Am primit mult sprijin și asta este de apreciat", a spus el. "Ne simțim foarte bineveniți și suntem foarte bucuroși că suntem aici."

Ulterior, a scris pe Twitter că invită localnicii și comunitatea mai largă la un tur al uzinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.