Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk avertizează că va intenta un proces juridic împotriva unei organizații de combatere a antisemitismului

tvtropes.org
x twitter

Elon Musk, patronul Tesla şi al reţelei X (fostă Twitter), a ameninţat că va da în judecată organizaţia Liga Anti-Defăimare (ADL, care luptă împotriva antisemitismului şi a rasismului), pe care o acuză de defăimare a reţelei sale sociale, relatează AFP.

"Pentru a reabilita numele platformei noastre în ceea ce priveşte antisemitismul, se pare că nu avem de ales decât să dăm în judecată Liga Anti-Defăimare ... O, ce ironie!", a scris Elon Musk într-un mesaj postat luni seara pe X, conform agerpres.

Patronul X acuză ADL că este responsabilă de pierderea veniturilor generate de platforma sa.

"Pe baza feedback-ului agenţiilor de publicitate, ADL pare să fie responsabilă pentru pierderea majorităţii veniturilor noastre", a declarat miliardarul, adăugând: "Agenţii de publicitate evită controversele, aşa că tot ce are nevoie ADL pentru a ne distruge veniturile din publicitate în Statele Unite şi Europa este să facă acuzaţii nefondate".

"Această 'controversă' îi determină pe agenţii de publicitate să ia o 'pauză', însă această pauză este permanentă până când ADL dă undă verde, ceea ce nu va face până când nu vom suspenda în secret sau interzice orice cont care nu le convine", a acuzat Musk.

De când a cumpărat Twitter la sfârşitul lunii octombrie anul trecut, patronul Tesla a bulversat platforma, cu disponibilizări masive - au mai rămas 1.500 de angajaţi din cei 8.000 cât erau înainte - până la schimbarea foarte recentă a numelui. Abordarea sa controversată în ceea ce priveşte moderarea conţinutului şi lansările haotice de noi produse, cum ar fi autentificarea plătită a utilizatorilor, i-au speriat pe agenţii de publicitate.

Elon Musk a pus capăt mai ales luptei împotriva dezinformării cu privire la COVID-19 şi a decis o amnistie pentru multe conturi interzise anterior din cauza încălcării repetate a regulilor împotriva dezinformării sau a hărţuirii.

Zeci de mii de utilizatori au revenit pe platformă, inclusiv anti-vaccinişti. Potrivit mai multor ONG-uri, numărul insultelor homofobe şi rasiste a crescut vertiginos pe platforma de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.