Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk, decizie care lovește la temelia Europei și arată prăbușirea Germaniei

tesla

Tesla a renunţat la planurile de a produce baterii întregi în Brandenburg, Germania, şi va efectua în schimb unele etape de producţie în Statele Unite, unde stimulentele fiscale sunt mai favorabile, a declarat marţi Ministerul Economiei din Brandenburg, transmite Reuters, citat de news.ro.

Producătorul de automobile din SUA plănuise iniţial să producă baterii complete la fabrica Gruenheide din Germania, cu o capacitate maximă de peste 50 gigawaţi oră pe an.

Dar, având în vedere că Statele Unite oferă producătorilor de vehicule electrice care se aprovizionează cu baterii din Statele Unite scutiri de taxe şi reduceri pentru consumatori, compania şi-a schimbat planul.

"Tesla a început producţia de sisteme de baterii în Gruenheide şi se pregăteşte să producă componente pentru celulele bateriei. Compania a acordat prioritate paşilor de producţie suplimentari în SUA, deoarece stimulentele fiscale fac condiţiile de afaceri mai favorabile acolo", a declarat ministerul economiei din Brandenburg, într-un comunicat.

Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Directorul general, Elon Musk, a declarat în martie 2022 că fabrica de baterii va ajunde la producţia de volum până la sfârşitul anului 2023, dar fabrica şi centrul de producţie de maşini şi-au atins obiectivele mai târziu decât era planificat.

În 2020, Musk a spus că gigafabrica din Berlin va fi cea mai mare fabrică de baterii din lume.

Tesla a avut dificultăţi să crească producţia bateriei 4680 la fabricile sale din Fremont, California, şi Austin, Texas, pe care experţii le-au atribuit tehnicilor noi.

La sfârşitul lunii ianuarie, Tesla a anunţat că va investi mai mult de 3,6 miliarde de dolari pentru a-şi extinde complexul gigafabricii din Nevada, cu două noi fabrici, una pentru a produce în masă camionul electric Semi şi cealaltă pentru a produce noua baterie 4680.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.