Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk prevede un dezastru economic. Ce sfaturi are cel mai bogat om din lume

Miliardarul Elon Musk crede că se apropie o recesiune în Statele Unite şi îşi face griji că încercările Rezervei Federale (Fed) de a reduce inflaţia ar putea să agraveze încetinirea economiei, relatează CNBC.

Într-un tweet de miercuri dimineaţa, CEO-ul Tesla şi proprietarul Twitter a cerut Fed ”să reducă imediat ratele dobânzilor” pentru că în caz contrar riscă ”să amplifice probabilitatea unei recesiuni severe”.

Declaraţiile au venit într-un schimb de replici cu co-fondatorul Tesmanian, Vincent Yu, la care au participat şi alţii.

Mai târziu în discuţie, fondatorul NorthmanTrader, Sven Henrich, a observat că Fed ”a menţinut politica monetară relaxată pentru prea mult timp, interpretând total greşit inflaţia, şi acum a înăsprit-o agresiv, la cea mai mare construcţie a datoriei din istorie, fără să ţină seama de efectele de decalaj ale acestor creşteri ale dobânzilor, riscând să întârzie din nou să-şi dai seama de prejudiciul făcut.”

Musk a răspuns: „Exact”.

Aceasta nu este prima dată când Musk avertizează despre un dezastru economic iminent. Într-un schimb de opinii similar din 24 octombrie, cel mai bogat om din lume a estimat că o recesiune globală ar putea dura ”până în primăvara lui ’24”, deşi a remarcat că ”doar presupune”.

Această predicţie a venit pe fondul unei serii de avertismente economice din partea altor directori de companii, inclusiv CEO-ul Amazon Jeff Bezos, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, şi CEO-ul Goldman Sachs, David Solomon.

Fed pare să intre în etapele târzii ale unei campanii de majorare a dobânzilor, menită să combată inflaţia care se află încă aproape de cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani.

Banca centrală şi-a majorat dobânda de referinţă de şase ori în acest an, ducând rata dobânzii la împrumut overnight la un interval ţintă de 3,75%-4%, fiind aşteptat să o mai crească de câteva ori înainte de a se opri.

În ultimele zile, oficialii Fed au spus că se aşteaptă la creşteri mai mici decât cele patru majorări consecutive de 0,75 puncte procentuale, dintre care cea mai recentă a avut loc la începutul lunii noiembrie.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a confirmat miercuri posibilitatea că vor avea loc creşteri mai mici ale dobânzilor, chiar dacă progresele în lupta împotriva inflaţiei au fost în mare parte nesatisfăcătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.