Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk s-a enervat: Investiția de 44 de miliarde de dolari la Twitter nu poate continua

theverge.com
elon musk

Antreprenorul Elon Musk a declarat că achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, nu va avansa până când nu îi va fi mai clar câte conturi sunt false, scrie CNBC. Twitter a estimat, într-un document depus la începutul acestei luni, că mai puțin de 5% din utilizatorii săi activi zilnici monetizabili - cunoscuți sub numele de mDAU - în primul trimestru au fost boți sau conturi spam. Dar Musk estimează că aproximativ 20% dintre conturile de pe Twitter sunt conturi false sau de spam și este îngrijorat că numărul ar putea fi chiar mai mare, scrie Mediafax.

Citește și: Semnal neașteptat: Stoltenberg cere NATO să țină cont de opoziția Turciei față de aderarea Suediei și Finlandei

"Oferta mea s-a bazat pe faptul că documentele SEC ale Twitter sunt corecte", a scris Musk pe Twitter marți dimineața devreme. "Ieri, directorul general al Twitter a refuzat public să prezinte dovezi privind <5%. Această tranzacție nu poate avansa până când nu o va face". Acțiunile Twitter au căzut marți cu 2,22% în tranzacțiile de dinaintea deschiderii pieței. Un purtător de cuvânt al Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea CNBC. Tweetul lui Musk vine la doar câteva ore după ce Parag Agrawal, directorul general al Twitter, a postat o lungă discuție despre spam-ul de pe rețeaua de socializare.

Agrawal, un inginer de software, a declarat că estimările de spam ale Twitter se bazează pe mai multe evaluări umane a mii de conturi. El a spus că nu este posibil ca grupurile externe să calculeze numărul exact de conturi false de pe platformă, deoarece este nevoie de informații publice și private pe care Twitter nu le poate împărtăși. Musk a declarat că echipa sa efectuează propria analiză privind numărul de conturi false de pe platformă, dar experții în social media, dezinformare și analiză statistică spun că abordarea sugerată de el pentru o analiză suplimentară este extrem de deficitară.

"Pentru a afla, echipa mea va face un eșantion aleatoriu de 100 de urmăritori ai @twitter", a scris Musk vineri pe Twitter. "Îi invit și pe alții să repete același proces și să vadă ce descoperă". El și-a clarificat metodologia în tweet-uri ulterioare, adăugând: "Nu am avut timp să mă gândesc la asta: "Alegeți orice cont cu mulți urmăritori" și "Ignorați primii 1000 de urmăritori, apoi alegeți fiecare al zecelea. Sunt deschis la idei mai bune". Co-fondatorul Facebook Dustin Moskovitz a intervenit în această problemă prin intermediul propriului său cont de Twitter, subliniind că abordarea lui Musk folosește un eșantion prea mic și lasă loc pentru erori masive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.