Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk se oferă să salveze situația - Starlink, la dispoziția organizațiilor umanitare din Gaza

musk starlink

Miliardarul Elon Musk anunță că rețeaua sa de sateliți Starlink ar putea oferi acces la internet pentru organizațiile umanitare din Fâșia Gaza, după ce regiunea a rămas fără serviciilor de internet și telefonie, pe fondul unei ofensive terestre a Forțelor de Apărare Israeliene.

„Niciun terminal din Gaza nu a încercat să comunice cu constelația noastră. SpaceX va sprijini legăturile de comunicare cu organizațiile de ajutor recunoscute la nivel internațional”, scrie Musk pe X (fosta Twitter), ca răspuns la apelul unor persoane de a permite oamenilor din Gaza să folosească rețeaua Starlink.

Pe canalele de Telegram pro-palestiniene se susține că autoritățile palestiniene ar negocia cu Musk pentru a folosi rețeaua Starlink, informația neconfirmată oficial până la ora publicării acestui articol.

content-image

Întreruperea accesului la internet în Gaza

Serviciile de internet și telefonie au fost întrerupte în Fâșia Gaza sub bombardamentele intensificate, izolând în mare măsură cei 2,3 milioane de locuitori ai acestei zone de lumea exterioară și de ceilalți.

Semiluna Roșie spune că a pierdut orice contact cu camera sa de operațiuni și cu echipele medicale. Aceasta spune că se teme că oamenii nu vor mai putea contacta serviciile de ambulanță. Alte grupuri de ajutorare spun că nu reușesc să contacteze personalul de pe teren.

Compania de telecomunicații din Palestina, Paltel, anunță "o întrerupere completă a tuturor serviciilor de comunicare și internet" din cauza bombardamentelor.

Și alte organizații internaționale au anunțat că au pierdut legătura cu colaboratorii din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.