Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk și-a pus fanii în cap - Noua șefă pe care a numit-o la Twitter e implicată în Forumul Economic Mondial

musk Yaccarino

După ce Elon Musk a anunțat oficial vineri numirea Lindei Yaccarino în funcția de director executiv al Twitter, utilizatorii din întregul spectru politic au accesat rapid platforma pentru a exprima defectele percepute în activitatea anterioară a directoarei și în comportamentul online al acesteia.

Răspunsurile la tweet-ul lui Musk care anunța angajarea au inclus scepticismul utilizatorilor conservatori care au contestat implicarea lui Yaccarino în Forumul Economic Mondial, precum și activitatea sa ca șefă de publicitate la NBCUniversal, de unde a demisionat vineri. Unii au vorbit despre comentariile sale anterioare în care lăuda eforturile NBC în materie de diversitate și justiție socială, precum și despre luările sale de poziție în favoarea măștilor și a vaccinurilor în timpul pandemiei.

Forumul Economic Mondial (WEF) se reunește în fiecare an la Davos, în Elveția, unde unii dintre cei mai bogați și mai influenți oameni din lume se întâlnesc și discută subiecte precum schimbările climatice și economia globală. Potrivit profilului de LinkedIn al lui Yaccarino, aceasta este implicată în WEF din 2019 și este "președinte al Grupului de lucru al WEF privind viitorul muncii", precum și al unui comitet privind mass-media, divertismentul și cultura.

Musk a criticat anterior reuniunea și a susținut că a lipsit de mai multe ori de la ea, deși organizatorii evenimentului au spus că nu a mai fost invitat de ani de zile.

"Cum de WEF/Davos există?" a scris Musk într-un tweet după discursul de deschidere al evenimentului din 2023. "Încearcă să conducă Pământul!", a continuat el.

Teoreticienii conspirației din grupuri precum QAnon au luat în vizor și WEF în ultimii ani, susținând că persoanele implicate vor să transforme lumea printr-o "mare resetare". Comentatori conservatori precum Tucker Carlson și Glenn Beck au fost acuzați că au oferit o platformă mai mare acestor teorii, potrivit CNN.

Unii conservatori de profil înalt de pe Twitter, cum ar fi "Catturd", au intervenit, de asemenea, vineri, luând-o la rost pe Yaccarino și susținând că este "profund infectată cu virusul minții woke".

Alții au remarcat faptul că Yaccarino l-a intervievat pe Musk la un eveniment publicitar luna trecută și l-a chestionat pe Musk cu privire la politicile sale privind libertatea de exprimare, având în același timp politici de moderare a conținutului pentru a atrage agenții de publicitate. Unii utilizatori au văzut accentul pus de Yaccarino pe publicitate ca pe un semnal că ea ar putea căuta să sporească moderarea conținutului în noul său rol.

Și utilizatorii de stânga au reacționat

Conservatorii nu au fost singurii care au contestat numirea lui Yaccarino. Utilizatorii de stânga de pe Twitter au evidențiat o listă de conturi conservatoare pe care Yaccarino le urmărește și cărora le dă like la tweet-uri, printre care Catturd, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și comentatorul de dreapta Jesse Watters, printre alții.

Unii utilizatori liberali au contestat, de asemenea, faptul că a fost numită într-un consiliu prezidențial pentru sport, fitness și nutriție, alături de conservatori precum Herschel Walker și Dr. Oz, în timpul administrației fostului președinte Donald Trump.

Musk însuși a intervenit în legătură cu unele dintre reacțiile critice și a declarat că el crede că ambele părți ale culoarului politic vor considera în cele din urmă că Yaccarino este un CEO inteligent și corect.

Alții, cum ar fi Austen Allred, CEO al Bloomtech, au fost de acord și au spus că furia atât în rândul liberalilor, cât și al conservatorilor este probabil un semn pozitiv pentru convingerile "centriste" declarate ale lui Musk.

Unii din lumea publicității au declarat pentru Insider că decizia lui Musk de a o angaja pe Yaccarino ar putea fi cea mai bună mișcare a sa de când a preluat Twitter, în mare parte datorită modului în care este respectată în industria publicității și a potențialului său de a crește veniturile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.