Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk solicită guvernelor lumii să supravegheze mai atent Inteligența Artificială: Poate fi 'mai inteligentă decât toți oamenii în orice'

spieltimes.com
elon musk

Președintele executiv al Twitter, Elon Musk, continuă să susțină o mai mare supraveghere reglementară a inteligenței artificiale (AI), susținând că ar putea fi „mai inteligentă decât toți oamenii în orice” în viitor.

Într-un discurs de deschidere video la o conferință de inteligență artificială susținută de guvernul chinez din 5 iulie, Musk a remarcat guvernele ar trebui să fie preocupate de informațiile profunde, îndemnând autoritățile de reglementare să intervină pentru a preveni utilizarea abuzivă a acesteia, conform cointelegraph.com.

Cred că ar trebui să fim foarte atenți cu dezvoltarea, în special, a inteligenței generale artificiale sau a inteligenței foarte profunde. [...] Inteligența generală artificială este o inteligență computerizată care este mai inteligentă decât toți oamenii în orice. Este ceva de care ar trebui să ne îngrijorăm”, a spus Musk, recunoscând că „este important să avem un fel de supraveghere reglementară” în acest sens.

În discurs, Musk s-a adresat și vehiculelor autonome și roboților, menționând că aceștia ar putea aduce o „schimbare foarte profundă” lumii, adăugând: „Trebuie să fim atenți pentru a ne asigura că este ceva care aduce beneficii omenirii”.

Comentariile lui Musk urmează dezvăluirii robotului umanoid al lui Tesla în urmă cu câteva luni. Denumit „Optimus”, prototipul a fost prezentat pentru prima dată la evenimentul „AI Day” al producătorului auto, în septembrie anul trecut, ca o demonstrație a celor mai recente progrese ale companiei în inteligența artificială. Pe măsură ce trece timpul, se pare că, la un moment dat, poate depăși raportul 1 la 1, la mai mulți roboți decât la oameni și, potențial, mult mai mult”, a remarcat Musk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.