Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveția va opri exporturile de armament către țările în care există comflicte armate

armament

Guvernul elveţian a anunţat miercuri că a renunţat la relaxarea restricţiilor la exporturile de arme către ţări unde există conflicte armate interne, deoarece acest proiect de reformă a provocat o nemulţumire generală, relatează AFP preluată de Agerpres

Într-un comunicat, guvernul a indicat că a decis ''să nu revizuiască ordonanţa privind materialul de război'', explicând că renunţă la reformă, deoarece aceasta ''nu mai beneficiază de sprijinul politic necesar''.

Pe 15 iunie, ''ţinând seama de considerentele de ordin securitar şi economic'', guvernul a anunţat că vrea să flexibilizeze vânzările de materiale de război către ţările unde au loc conflicte armate interne.

Proiectul de reformă prevedea că ''va fi posibilă acordarea unei autorizaţii de export dacă nu există nici un motiv să se creadă că materialul de război pentru export va fi folosit într-un conflict armat intern'', explicau la acea vreme autorităţile.

Dar Berna preciza că această derogare ''nu se va aplica în cazul ţărilor devastate de război civil, precum Yemenul sau Siria în prezent''.

În tabăra de stânga, ca şi în rândul ''Verzilor'', decizia a provocat o adevărată furtună, lucru rar în mica ţară alpină, notează AFP.

Pentru a-şi explica decizia, guvernul a făcut cunoscute preocupările industriei elveţiene de armament, în timp ce "exporturile elveţiene de material de război se confruntă cu un recul mai mult sau mai puţin constant de mai mulţi ani''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.