Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia a respins din nou cererea Germaniei de a permite reexportul de muniţii elveţiene către Ucraina

Getty Images
Elveția carantină

Elveţia a respins din nou o solicitare a Germaniei de a permite reexportul de muniţii elveţiene către Ucraina, a anunţat joi guvernul de la Berna, susţinând că o astfel de acţiune ar încălca neutralitatea Elveţiei, informează Reuters şi AFP.

Ministrul german al apărării Christine Lambrecht a adresat luna trecută o cerere scrisă guvernului de la Berna pentru a obţine permisiunea de a furniza 12.400 de cartuşe elveţiene pentru tancurile antiaeriene Gepard pe care Berlinul le-a livrat deja Ucrainei, ca să o ajute în războiul împotriva Rusiei.

Însă ministrul elveţian al economiei, Guy Permelin, a dat acelaşi răspuns pe care guvernul elveţian îl dăduse şi în luna iunie, când respinsese cererea Germaniei, potrivit Agerpres.

"Conform principiului egalităţii de tratament din legea privind neutralitatea, Elveţia nu poate accepta o cerere pentru transfer de material de război de origine elveţiană către Ucraina, atât timp cât aceasta din urmă este implicată într-un conflict armat internaţional", a subliniat guvernul elveţian.

"Atâta vreme cât situaţia rămâne neschimbată, aprobarea unui transfer de material militar elveţian de către Germania pentru Ucraina nu este încă posibilă", a adăugat el.

Cartuşele de 35 mm fuseseră furnizate de companii elveţiene armatei germane în urmă cu decenii, cu condiţia ca Germania să nu poată reexporta muniţiile fără aprobarea Elveţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.