Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia ar putea permite evenimente cu până la 3.000 de spectatori pentru persoane vaccinate

swiss flag
elvetia steag drapel

Elveţia ar putea permite evenimente cu până la 3.000 de spectatori începând din iulie, care ar urma să fie restricţionate însă la participanţi vaccinaţi împotriva COVID-19, care pot dovedi că s-au vindecat după contractarea virusului sau au un rezultat negativ la un test COVID-19, a precizat miercuri guvernul, potrivit Reuters.

Guvernul a precizat că nu este vorba despre un plan de redeschidere, ci mai degrabă despre o strategie care să pregătească cantoanele şi organizatorii de evenimente pentru cazul în care desfăşurarea evenimentelor ar fi posibilă. Decizia propriu-zisă referitoare la autorizarea evenimentelor cu public numeros urmează să fie luată în cea de-a doua jumătate a lunii iunie, potrivit agerpres.ro.

Autorităţile au prevăzut un plan prin care să ofere asistenţă financiară de până la 5 milioane de franci elveţieni (5,5 milioane de dolari) pentru organizatori în cazul în care aceştia ar fi nevoiţi să-şi anuleze evenimentele programate într-un timp scurt din cauza situaţiei epidemiologice în curs de deteriorare.

Planul guvernului federal, susţinut de un fond de 150 de milioane de franci elveţieni, face apel la guvernele cantonale pentru a contribui cu o sumă egală.

Preşedintele Elveţiei, Guy Parmelin, a spus că planurile vizând evenimente la care să participe peste 3.000 de persoane din iulie şi 10.000 din septembrie vin în contexul în care Elveţia navighează un mediu pandemic din ce în ce mai complex: vaccinurile permit o posibilă ieşire din criză, în timp ce noi provocări, precum variantele de coronavirus, menţin situaţia învăluită în nesiguranţă.

''Noile variante, precum cea depistată în India, ridică din ce în ce mai multe întrebări'', a declarat Parmelin în cadrul unei conferinţe de presă în Berna. ''În ciuda unui anumit grad de optimism, trebuie să rămânem vigilenţi''.

Guvernul a spus săptămâna trecută că nu se aşteaptă la relaxări suplimentare pe scară largă ale restricţiilor vizând coronavirusul până pe 26 mai, invocând situaţia sanitară publică fragilă.

Ţara se află în prezent în aşa numita ''fază protectoare'', care va dura până când grupuri vulnerabile precum vârstnicii vor fi cu toţii imunizaţi, cel mai probabil până la finalul lui mai.

Elveţia a relaxat luna aceasta şi alte restricţii anti-COVID-19, permiţând restaurantelor să redeschidă terasele în aer liber, iar evenimentelor sportive să se desfăşoare cu public. Cinematografele şi sălile de concerte pot primi din nou un număr limitat de spectatori.

Bilanţul total al deceselor în urma pandemiei în Elveţia şi în statul învecinat Liechtenstein a depăşit miercuri 10.000, în timp ce numărul de cazuri rămâne ridicat, potrivit datelor de sănătate publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.