Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveția de neînduplecat - Refuză să exporte arme în Ucraina

Twitter
Elvetia armata soldat

Elveția a respins din nou cererea Germaniei vizând exportul de armament elvețian către Ucraina. Anunțul a fost făcut de guvern în cursul zilei de joi, oficialii afirmând că o asemenea decizie ar contraveni neutralității elvețiene. Luna trecută, ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a adresat o scrisoare guvernului de la Berna, cerând permisiunea de a trimite 12.400 de piese de muniție fabricate în Elveția și destinate tancurilor antiaeriene germane de tip Gepard, un gen de muniție pe care Berlinul a trimis-o deja în Ucraina pentru a o sprijini în războiul cu Rusia, relatează US News & World Report preluat de Rador.

Dar ministrul elvețian al apărării, Guy Parmelin, a dat un răspuns oarecum asemănător celui pe care guvernul elvețian l-a mai dat deja în luna iunie, cu ocazia unei cereri anterioare.

„Potrivit principiilor neutralității, Elveția nu poate aproba transferul în Ucraina al unui armament de origine elvețiană, atâta vreme cât această țară este implicată într-un conflict armat internațional”, se arată în declarația guvernului. „Întrucât, din punct de vedere juridic, situația rămâne neschimbată, aprobarea unui transfer de armament de orgine elvețiană, pe care Germania l-ar trimite în Ucraina, rămâne încă imposibilă”, se mai spune în declarație.

Inițial, obuzele, având un calibru de 35 mm, au fost furnizate Germaniei de diverse companii elvețiene cu decenii în urmă, cu condiția ca ele să nu fie reexportate fără aprobarea elvețienilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.