Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia estimează un nou an dificil pentru sectorul turismului și se asteaptă la 30% mai puţini turişti europeni în sezonul de iarnă

elvetia

Numărul de turişti europeni în Elveţia ar urma să scadă cu cel puţin o treime în perioada sezonului de iarnă, potrivit prognozelor publicate marţi, ceea ce înseamnă că va urma un nou an dificil pentru sectorul turismului, transmite AFP.

În contextul creşterii numărului de contaminări şi al măsurilor de carantină la intrarea în Elveţia, relansarea cererii externe a încetinit în mod semnificativ, subliniază institutul economic elveţian KOF într-un comunicat publicat în avanpremiera acestui sezon cheie pentru veniturile din turism ale ţării. La fel ca şi în timpul sezonului estival, sectorul turismului din Elveţia va trebui să se bazeze pe clientela locală pentru a amortiza şocul, susţine KOF, adăugând însă că creşterea numărului de înnoptări ale turiştilor elveţieni nu va fi suficientă pentru a acoperi golul lăsat de turiştii străini, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Colegul lui Dan Bittman, reacție dură: Vă spun că am un IQ peste medie. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel

Potrivit KOF, înnoptările turiştilor elveţieni ar urma să crească cu 8% în timpul sezonului de iarnă comparativ cu perioada de dinaintea crizei. Cu toate acestea, numărul total al înnoptărilor ar urma să se contracte cu cel puţin 30%. Iar dacă pandemia se va agrava, scăderea ar putea să depăşească 50%.

"La final, pandemia de Covid-19 va antrena o pierdere estimată la 13,3 milioane de înnoptări pe parcursul anului turistic 2020", susţine institutul KOF, ceea ce este echivalent cu o diminuare a cifrei de afaceri cu 1,6 miliarde franci (1,4 miliarde euro) pentru sectorul hotelier.

Pentru întregul sector al turismului, diminuarea cifrei de afaceri ar urma să depăşească 10 miliarde de franci, a evaluat KOF care îşi realizează estimările pentru ministerul elveţian al Economiei. În 2021, diminuarea cifrei de afaceri ar urma să fie una de aproape 6,2 miliarde de franci comparativ cu anul turistic 2019.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

Într-un comunicat separat, federaţia angajaţilor din industria hotelieră şi restaurante, Gastrosuisse, a tras un semnal de alarmă asupra repercusiunilor asupra locurilor de muncă, în condiţiile în care miercuri guvernul federal ar urma să anunţe noi măsuri pentru a face faţă creşterii cazurilor de contaminare.

În contextul în care 33.000 de locuri de muncă au fost pierdute în industria hotelieră şi restaurante în primul semestru, preşedintele Gastrosuisse, Casimir Platzer, a avertizat că până la 100.000 de locuri de muncă ar putea fi în pericol în absenţa măsurilor de susţinere care să răspundă riscului de creştere a cazurilor de insolvenţă în sector.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.