Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia raţionalizează vânzările de medicamente: Oamenii cumpără orice analgezic și antipiretic

elvetia

Guvernul elveţian a introdus miercuri raţionalizarea unora dintre cele mai populare medicamente analgezice şi antipiretice, în ideea de a evita achiziţiile de panică pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Conform noilor restricţii, fiecare persoană va putea să cumpere doar un singur pachet de medicamente pe zi, incluzând paracetamol şi ibuprofen, informează agerpres.ro.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Guvernul federal a subliniat că aceste restricţii, care vor intra în vigoare imediat şi vor fi valabile pentru o perioadă de şase luni, nu au fost introduse din cauza unui deficit de medicamente. "Acesta este un mesaj către populaţie să nu cumpere prea multe medicamente şi este conceput să reglementeze situaţia. Nu există niciun motiv pentru achiziţii determinate de panică", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului elveţian.

Marţi, Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM) a anunţat şi ea că vânzarea de paracetamol, recomandat pentru a combate simptomele cauzate de coronavirus, va fi restricţionată în farmaciile franceze şi suspendată pe internet. Vânzarea se va limita la o cutie pentru o persoană fără simptome şi la două cutii în caz de febră sau de dureri, a adăugat agenţia, care se teme de riscurile unei 'stocări inutile' în detrimentul celor care au nevoie.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

De asemenea, farmaciile şi supermarketurile din Olanda au început limitarea vânzărilor de paracetamol din cauza penuriei apărute pe piaţa naţională după ce numeroşi olandezi şi-au făcut stocuri de medicamente în urma temerilor legate de pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.