Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia va autoriza vaccinul AstraZeneca-Oxford în această lună (presă)

AstraZeneca

Vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania farmaceutică AstraZeneca şi Universitatea Oxford ar putea să primească autorizaţia pentru utilizare în Elveţia în această lună, a anunţat sâmbătă cotidianul NZZ, citând două surse care au preferat să rămână anonime, informează Reuters potrivit Agerpres.

Potrivit aceluiaşi cotidian, agenţia elveţiană cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor, Swissmedic, intenţionează să se întrunească spre sfârşitul lunii ianuarie pentru a autoriza vaccinul AstraZeneca-Oxford. Aceeaşi agenţie elveţiană a autorizat deja vaccinurile anti-COVID-19 create de alianţa Pfizer-BioNTech şi compania Moderna.

"Dacă totul se desfăşoară într-o manieră exemplară şi obţinem datele necesare în curând, următoarea decizie de aprobare (a unui vaccin, n.r.) ar putea fi luată foarte repede", a declarat un purtător de cuvânt al Swissmedic pentru cotidianul NZZ, care nu a precizat însă o dată certă la care vaccinul AstraZeneca-Oxford ar putea fi autorizat.

Elveţia a comandat deocamdată un total de 15 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, după ce a creat un fond special de 400 de milioane de franci elveţieni (449 de milioane de dolari) pentru achiziţionarea acestor seruri.

Cererea mare şi producţia limitată au făcut ca puţine vaccinuri să fie deocamdată disponibile în Elveţia, deşi guvernul de la Berna i-a asigurat pe cei 8,6 milioane de locuitori elveţieni că orice persoană care va dori să se vaccineze va putea să facă acest lucru, în regim de gratuitate, până la jumătatea anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.