Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţianul Odermatt poate cuceri, la Aspen (SUA), Globul de Cristal la slalom uriaş

blacknews.ro
schi iarna zapada Schiorii

Elveţianul Marco Odermatt, virtual câştigător al Cupei Mondiale de schi alpin, poate obţine vineri şi Globul mic de Cristal la slalom uriaş, cu prilejul cursei de la Aspen (Statele Unite), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Odermatt, cu 11 succese în acest sezon al Cupei Mondiale, şi-a asigurat marele Glob de Cristal, pentru al treilea consecutiv, încă de sâmbăta trecută, de la Palisades Tahoe, având un avans de 901 puncte faţă de austriacul Manuel Feller, înaintea ultimelor nouă curse ale sezonului.

Vineri, elveţianul de 26 ani îşi poate asigura victoria şi la slalom uriaş, probă în care a câştigat şapte curse şi este lider în clasament cu 700 puncte din 700 posibile, urmat de croatul Filip Zubzic (314). Odermatt, cu 11 victorii consecutive la slalom uriaş în două sezoane, se apropie de recordul legendarului Ingemar Stenmark (15), ale cărui succese la rând s-au întins pe durata a trei sezoane între 1978 şi 1980.

Elveţianul este lider şi în clasamentele de la coborâre şi slalom super-uriaş, în timp ce Feller poate obţine duminică Globul de Cristal la slalom, unde are un avans de 204 puncte faţă de germanul Linus Strasser.

Staţiunea americană Aspen găzduieşte vineri cele două manşe ale probei de slalom uriaş, sâmbătă este prevăzută încă o cursă de slalom uriaş, iar duminică cea de slalom.

La Kvitfjell (Norvegia), în Cupa Mondială feminină, au loc o probă de coborâre (sâmbătă) şi una de slalom super-uriaş (duminică).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.