Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţienii reticenți față de vaccinul anti-Covid vor beneficia de consultări individuale acordate de profesionişti din domeniul medical

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Elveţia speră să crească rata relativ scăzută a vaccinării împotriva coronavirusului cu o serie de noi iniţiative, deşi una dintre cele mai atractive propuneri nu va fi printre ele, relatează dpa.

O săptămână naţională de vaccinare va avea loc în perioada 8-14 noiembrie, a anunţat miercuri guvernul de la Berna. Până în prezent, puţin sub 61% din totalul populaţiei a fost complet vaccinată. În schimb, în ţara vecină Germania procentajul este de peste 65%.

Iniţiativa de vaccinare include o campanie de informare care vizează toate mass-media naţionale şi finanţarea pentru centre de vaccinare mobile. Persoanele care nu s-au decis sau care au îngrijorări cu privire la vaccinare urmează să beneficieze de consultări individuale acordate de profesionişti din domeniul medical.

Guvernul a alocat aproape 100 de milioane de franci elveţieni (aproximativ 108 milioane de dolari) pentru acest program, potrivit Agerpres.ro.

Cu toate acestea, ideea ministrului Sănătăţii Alain Berset de a recompensa persoanele care îi conving pe alţii să se vaccineze cu un voucher în valoare de 50 de franci, să fie folosită, de exemplu, într-un restaurant, a fost respinsă din cauza nivelului scăzut de sprijin în cantoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.